Her legger vi fortløpende ut oppskrifter til mat vi har laget sammen på skolekjøkkenet!
Suppa kan du lage av mange ulike grønnsaker! Grønnsakene vi prøvde ut på skolekjøkkenet var: potet, gresskar, gulrot og blomkål.
Dette trenger du:
1 liten løk, i biter
1-2 fedd hvitløk, hakket i biter
1-2 ss olje
ca 300 gram grønnsak i biter
5-6 dl vann
1 buljongterning (hønse- eller grønnsaksbuljong)
½ dl melk eller matfløte
½ klype pepper og det du måtte ønske av urter, finklipt
Fremgangsmåte:
1: Skyll, rens og del opp grønnsakene
2: Varm oljen i en kjele på middels varme. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken blir myk og blank.
3: Tilsett grønnsaker og vann.
4: Smuldre buljongterningen oppi og kok opp.
5: La suppa småkoke i minst 10 minutter før du tilsetter urter.
6: Ta suppa av kokeplata og mos suppa til puré med stavmikser.
7: Tilsett matfløte og smak til med pepper/ mer urter.
8: Er suppen for tykk kan du tilsette litt vann, er den for tynn kan du tilsette maisjevner.
9: Kok opp igjen, og server.