Vi ønsker å tilpasse skolehverdagen til elevenes hverdag. Noen har lang skolevei, noen liker å sove lenge, mens andre har aktiviteter på ettermiddagen.
Fleksitiden gjør det mulig for elevene å komme litt senere noen dager om de arbeider lengre på ettermiddagen eller omvendt.
Skoledagen begynner normalt kl 0845, og man kan få godskrevet tid fra dette tidspunktet (man må huske å stemple inn!).
Dørene åpner ofte langt tidligere - første ansatt kommer vanligvis på jobb rundt kl 0815.
Alle elever må være på plass (og innstemplet) senest kl 0915, med mindre noe annet fremgår av timeplanen.
Etter spesiell avtale med mentor kan eleven ta ut plusstid på morgenen, og trenger da ikke å komme før fellesundervisningen begynner.
Alle må uansett være til stede i fellesundervisningen midt på dagen og på utflukter.
Elever som har opparbeidet seg plusstid kan gå fra skolen så snart fellesundervisningen er ferdig. Skolen er normalt åpen frem til kl 1530 (til kl 1430 på fredager).
I løpet av en vanlig uke skal eleven normalt ha 23 klokketimer med undervisning.
For å gå i null må eleven må være innstemplet på læringsverkstedet hele dagen, med unntak av tiden før kl 0920. Kommer eleven før dette, og sitter ut dagen, opparbeider hen seg plusstid.
Eleven kan også få plusstid ved å svare på en kort trivselsundersøkelse hver tredje uke. Eleven får 25 minutter plusstid per undersøkelse.
Nei, gyldig dagsfravær fra skolen påvirker ikke elevens tidskonto.
Som gyldig dagsfravær regnes sykedager (med melding fra foresatte) eller på forhånd innvilget permisjon.
Eleven får ført dagsfraværet på vitnemålet (med fratrekk for inntil 10 dager per år ved permisjon og/eller etter tredje sykedag dokumentert med legeerklæring).
Alt timefravær fra skolen, uavhengig av om det er gyldig eller ugyldig, føres på elevens vitnemål. Unntaket er fravær fra læringsverkstedet: her trekkes timefraværet fra elevens tidskonto (dersom eleven har plusstid), slik at eleven unngår å få fraværet ført på vitnemålet.
Skolen ønsker at eleven legger alle tannlegetimer, legebesøk o.l. til læringsverkstedtiden, slik at eleven ikke går glipp av fellesundervisningen.
Elever som er innstemplet på et rom hvor de ikke befinner seg, risikerer å få en tidsbot. Tidsboten medfører et trekk på 30 minutter fra tidskontoen. Det gis normalt ikke mer enn tre tidsbøter på samme dag.
For å unngå å få tidsbøter er det viktig at eleven alltid husker å stemple på "PAUSE" når eleven forlater rommet.
Elever som gjentatte ganger forlater skolen uten å stemple ut kan miste muligheten til å ha fleksitid.
Alle elever har tilgang til et dokument som heter "Fleksitid - [Elevnavn]". Dersom eleven ikke har lagret dokumentet som en bokmerke, kan det finnes ved å gjøre et søk i elevens Google Drive.
Eleven kan velge å dele sin oversikt med sine foresatte, dersom de foresatte har en Google-konto.
Område 1 er en graf som viser utviklingen av plusstid. Dersom eleven ikke har plusstid, vil eventuelle fravær vises som røde søyler.
Område 2 viser elevens 15 siste stemplinger.
Område 3 gir en visuell fremstilling av elevens stemplinger de siste tre skoledagene. De grønne (og røde) feltene viser tiden eleven var (eller ikke var) innstemplet på læringsverkstedet. Merk: Det er ikke nødvendig med grønn status hele dagen for å gå i pluss (med full tilstedeværelse vil eleven normalt opparbeide seg 35 minutter plusstid). Hvite felter er tid som ikke krever eller tillater innstempling (fellesundervisning og friminutter).
Område 4 viser utregningen av fleksitid for hver dag.
"Fravær": Dersom tidskontoen er tom og eleven en dag går i minus, vil dette føres som fravær. Fraværet vil bli ført som timefravær på vitnemålet.
"Innstemplet" viser antall minutter eleven har vært innstemplet.
"Oblig. tid" viser hvor mange minutter eleven skulle ha vært innstemplet den aktuelle dagen for ikke å gå i minus.
"Godskrevet" viser antall minutter eleven har fått godskrevet for gjennomføring av trivselsundersøkelser, o.l.
"Tidsbøter" viser antall minutter fratrekk eleven har fått pga tidsbøter.
"Syk" og "Permisjon" viser antall minutter eleven har fått godskrevet pga sykedager eller permisjonsdager (dette føres som dagsfravær, og skal ikke påvirke elevens tidskonto).
"Plusstid" og "Tidskonto": Dersom eleven den enkelte dagen har gått i pluss (eller minus), så legges dette til (eller trekkes fra) elevens tidskonto.