Hver elev på Humanistskolen følges opp av en mentor, for å sikre at alle elever har det trygt og godt og at de motiveres til god faglig innsats.
Mentorene har ansvar for oppgaver som i den offentlige skolen er lagt til kontaktlærer, sosiallærer og rådgiver. I dette ansvaret ligger blant annet de praktiske, administrative og sosialpedagogiske oppgavene som gjelder mentorgruppen og hver enkelt elev, herunder kontakten med foresatte, samt rådgiving om sosiale spørsmål, utdanning, yrkestilbud og yrkesvalg.
Mentorene har løpende dialog med de foresatte om elevens orden, atferd og fravær.
Mentor gjennomfører hver uke samtaler med sine mentorelever. Som regel skjer samtalene på tomannshånd, og det hender også at mentor samler en liten gruppe med elever for å snakke om et tema i fellesskap.
I mentorsamtalen får eleven mulighet til å reflektere rundt egen arbeidsinnsats og fremgang, og det settes nye mål for den kommende uken. Mentor hjelper også elevene med å planlegge arbeidet med oppgaver og innleveringer.
Trivsel er også et svært viktig tema i mentorsamtalene, for vi er opptatt av at alle elevene skal ha det trygt og godt hos oss.
To ganger i året gjennomfører mentor en planlagt og strukturert samtale med eleven og de foresatte om elevens arbeidsvaner og kompetanse i fagene. Samtalen skal også ta for seg elevens sosiale utvikling.
Mentor skal gjøre avtaler om hvordan eleven, skolen og foreldrene kan samarbeide for å legge til rette for elevens læring og utvikling.
Samtalene gjennomføres normalt på ettermiddags- eller kveldstid.
Dersom foresatte ønsker informasjon om noe fra skolen, er det naturlig at de henvender seg til elevens mentor. Mentor tar ved behov kontakt med andre lærere eller ledelsen dersom dette er nødvendig for å besvare henvendelsen.
Her finnes kontaktinformasjon til skolens mentorer.
"Når det gjelder informasjon til andre personer som ikke er biologiske foreldre, kan det gis dersom vedkommende har samtykke til det (fullmakt) fra en som har foreldreansvar. Det kan for eksempel dreie seg om nære familie-medlemmer eller en ny ektefelle eller samboer.
Dersom to foreldre med felles foreldreansvar begge ønsker å møte [til samme utviklingssamtale], må det likevel kunne legges til grunn at hver av dem kan motsette seg at det også møter en tredje person. Dette for å unngå at møtet skal bli preget av en uheldig personbalanse." (Kunnskapsdepartementet, rundskriv F-036-98)