Merk: Alle søknader om permisjon skal sendes til elevens mentor.
Er eleven syk, må foresatte melde dette til mentor første sykedag, helst før kl 0930. Sykefraværet skal meldes skriftlig, det vil si per e-post eller sms. Dersom sykefraværet varer i mer enn tre dager, skal mentor på nytt varsles.
Time hos lege, tannlege, o.l. bes lagt til læringsverkstedtiden, slik at eleven ikke trenger å få permisjon til dette. Dersom dette ikke er mulig, søkes permisjon på vanlig måte.
Dersom ønsket permisjon kun gjelder deler av skoledagen, er det mentor som innvilger dette. De foresatte søker permisjon i forkant av fraværet, fortrinnsvis på e-post. Søknaden sendes til elevens mentor.
Søknad om permisjon for én eller flere skoledager bes sendt per e-post til elevens mentor. Søknaden bør sendes i god tid i forkant av fraværet, og bør inneholde en kort begrunnelse (men ikke detaljer). Se retningslinjer for permisjon fra skolen.
Permisjoner av en varighet på mer enn 10 skoledager kan innvilges kun dersom permisjonen anses å være til elevens beste eller dersom tungtveiende hensyn taler for det.
Permisjoner vil normalt bli innvilget, men ikke dersom:
permisjonen ikke er til elevens beste
permisjonen gjelder ved oppstart på 8. trinn eller i perioden for skriftlig og muntlig eksamen på 10. trinn
eleven fra tidligere har et høyt fravær
Under permisjonen er det de foresatte som overtar opplæringsansvaret, og det kan ikke påregnes at skolen tilrettelegger oppgaver eller undervisningsopplegg i permisjonstiden.
Eleven vil som vanlig ha tilgang til oppgaver som legges ut i Classroom.
Alt fravær gjennom hele ungdomsskolen blir ført på elevens vitnemål, med unntak av inntil 10 dager per skoleår som kan komme til fratrekk.
Det gis fratrekk for innvilgede permisjonsdager (søkt om på forhånd) og sykefravær fra og med fjerde sykedag (dokumentert med legeerklæring). Ved sykefravær som skyldes funksjonshemming eller kronisk sykdom kan fratrekk gis fra og med første sykedag.
Dersom en elev har et unormalt høyt fravær vil skolen drøfte dette med kommunens pedagogisk-psykologiske tjeneste (PPT). Skolen vil ha en dialog med foresatte og se på hvilke tiltak som eventuelt må settes i verk. PPT har et skolevegringsteam som kan bidra i saker der dette er aktuelt.
Dersom eleven har en historie med skolevegring, er det viktig at foresatte så tidlig som mulig informerer skolen om dette, slik at skolen kan følge opp på best mulig måte.