Minst en gang i uken får elevene på Humanistskolen enten besøk av noen utenfra eller drar på utflukt til et sted i nærmiljøet. Dette kan være knyttet særlig opp til et fag eller tema som elevene arbeider med akkurat på det tidspunktet, men det kan også være løsrevet fra undervisningen for øvrig. Det er flere siktemål med dette:
Elevene skal få møte mange ulike mennesker med ulik bakgrunn som kan fortelle elevene om sine erfaringer. På den måten får elevene både kjennskap til ulike områder, men også forståelse for hvorfor andre kan være eller velge annerledes enn de selv.
Elevene får opplevelser som de vokser på. Gjennom å delta i religiøse ritualer, være med på festivaler, se opera eller kunst, vil de utvide sin erfaringshorisont. De vil lære om hvordan de skal oppføre seg i ulike sammenhenger og få oppleve deler av den europeiske kulturarven.
Gjennom å reise til nye steder, vil elevene utvikle en selvstendighet og lære om ulike kulturer og historie.
Læring skjer ikke alltid best ved at en lærer forteller noe eller at eleven sitter i klasserommet. Ved å bruke nærmiljøet og ressurser i dette vil elevene lære på ulike måter.
I tillegg til de ukentlige besøkene har skolen følgende turer på ungdomsskolen:
8. trinn: Overnattingstur(er)
9. trinn: Overnattingstur(er) + tur til Granada i Spania
10. trinn: Overnattingstur(er) + tur til Athen i Hellas